1ο Agrofest Στερεάς Ελλάδας

Πανελλήνια πρόσκληση σε παραγωγούς, μεταποιητές, βιοτέχνες και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα να συμμετάσχουν στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Agrofest Στερεάς Ελλάδας απηύθηναν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης,

η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΕΝΑ, κ. Σωτήρης Κουτσομήτρος και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας Expo Experts, ο κ. Ελευθέριος Μποτονάκης.

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε μια πραγματική λύση σ’ ένα πραγματικό πρόβλημα. Και εξηγούμαι για να μην λέμε πολλά. Έχουμε κάποια δεδομένα. Πρώτον, η Περιφέρειά μας είναι αγροτική. Έχουμε το 10% του Εθνικού Ακαθάριστου Αγροτικού Εισοδήματος. Δεύτερον, δυστυχώς, στην Περιφέρειά μας ο αγροτικός πληθυσμός γερνάει και συρρικνώνεται. Τρίτον, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε και να κερδίσουμε τη θέση που μας αξίζει στην παγκόσμια αγορά, πρέπει να κάνουμε έναν αγώνα δρόμου. Κι αυτό εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών μας προϊόντων, από την εξωστρέφεια που επιδεικνύουμε, αλλά και πάνω απ΄όλα, από την αυτοπεποίθηση, που όλοι μαζί μοιραζόμαστε, για το ποιοί είμαστε και τι είναι αυτός ο θησαυρός που κρατάμε στα χέρια μας. Ο θησαυρός της Στερεοελλαδίτικης γης. Σήμερα, λοιπόν, κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις. Η πρώτη είναι το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την Περιφέρεια της Στερεάς, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου εδώ θα χτυπήσει η καρδιά της ελληνικής αγροτιάς. Βεβαίως ταυτόχρονα έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό συνέδριο για τους Νέους Αγρότες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας, στο εγχείρημα.

«Εδραιώνεται ένας καινούργιος θεσμός. Είναι το πρώτο πανελλήνιο Φεστιβάλ. Βεβαίως εύχομαι να ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται επί των ημερών μας. Βάζουμε δηλαδή μια μικρή σφραγίδα στη Βοιωτία, που έχει ισχυρό πρωτογενή τομέα. Η Περιφέρεια ενισχύει τη εξωστρέφεια και συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις. Αυτό λοιπόν τώρα το κάνει και στη Βοιωτία», δήλωσε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά.

«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας δεν επιθυμεί αλλά και δεν μπορεί να παραμείνει άπραγο στη κρίση που μαστίζει την χώρα μας εδώ και οκτώ χρόνια. Γι’ αυτό έπαψε να κάνει βήματα για την τόνωση της οικονομίας και την ανάπτυξη και αποφάσισε να κάνει… άλματα. Το πρώτο άλμα θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Λιβαδειά, με την οργάνωση αυτών των πρωτόγνωρων για μας, εκδηλώσεων. Στη Λιβαδειά θα χτυπήσει η καρδιά όλης της επιχειρηματικότητας και της αγροτικής οικονομίας, καθώς η Βοιωτία συνδέεται με τους αγρότες, όπως και η Περιφέρεια, εδώ και πολλούς αιώνες. Θα είμαστε δίπλα σε όλους, γιατί προέχει η τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και της ψυχολογίας, που έχει ανάγκη τόσο η επιχειρηματική κοινότητα, όσο και η ίδια η κοινωνία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.